Telefonas
  +370 46 346021

  El. paštas
 zuvedradl@gmail.com

 

Steigėjas
klaipedos_miesto_savivaldybe
Partneriai
Partneriai
Online logo
Online logo
musu-darzelis
zipio
kimochis
Lietuvos pasirengimas ekstremalioms situacijoms
Screen Shot 2017-02-21 at 15.06.00 (1) (1)
Sveikatiada logo PNG
sveika_mokykla_logotipas_RGB

Mes esame tokie maži, o šis pasaulis, toks didžiulis…
Tai būkime vienas kitam artimesni –
Ištieskim ranką – atsikelt padėsim,
Ištieskim kitą – apkabinsime pečius,
Nusišypsokim – šypsena te sako:
Esu tau draugas – būki juo ir tu!

Kovo 21-25 dienomis lopšelyje-darželyje ,,Žuvėdra“ vyko veiksmo savaitė ,,BE PATYČIŲ 2022“, prie kurios prisijungė kiekvienas bendruomenės narys, norintis stabdyti patyčias ir užkirsti kelią neigiamiems patyčių padariniams!
Ši veiksmo savaitė skatino visus vaikus ir suaugusiuosius pastebėti patyčias, pranešti apie jas ir taip jas stabdyti, ugdyti pozityvius vaikų bendravimo ir problemų sprendimų gebėjimus, užkirsti kelią patyčioms, smurtui, gerinti bendrą emocinę vaiko savijautą ir skatinti pagarbius ir draugiškus vaikų tarpusavio santykius.
Visose grupėse buvo organizuojami patyčių prevencijai skirti pokalbiai ir užsiėmimai. Visą savaitę buvo gvildenamos draugystės ir bendravimo temos. Vaikai kūrė „Draugystės ratelį“ , kurio metu patys rinko draugiškiausią, paslaugiausią, supratingiausią, geriausią grupės draugą, gamino ,,Pagalbos rankytes“, „Draugystės apyrankes“, piešė, tapė, aplikavo temomis „Mano draugas“, „Draugystės pieva“, vaidino, žaidė, aptarė, analizavo įvairiausias situacijas. Gerą žodį surado ir draugams iš lopšelio-darželio ,,Liepaitė“ socialinės partnerystės susitikime įstaigos kieme.
Vaikai daug sužinojo apie patyčias, taip pat tolerancijos, draugystės svarbą, įgijo pozityvių bendravimo ir problemų sprendimo gebėjimų, dažniau teko girdėti susitarimo, atsiprašymo, supratingumo žodžius.

Parengė:
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilma Razmienė